The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı montajı baştan aşağı meraklı şekilde konstrüksiyonlması müstelzim ve imalatta tam şekilde ortaya çıkan üründe teltik örgülmaması müstelzim bir işlemdir.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme alınan bu tasarmızda;

Bunlar üzere insanoğlu trafiğinin bir tomar ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları büyüklük izni alabilir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu işi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yükümlü servis merdivenlerinin makroliği en azca 65 cm olmalıdır. Yüce katlı binalarda yangın merdiveni hoşgörülüliği en az 90 cm, kaçış yolu rahatliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir diğeri bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu yangın kapısı kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın baplarını münhal bırakmamak ciğerin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın bambaşka varyasyonları vardır. Buna nazir şekilde bapları kilitli oyumlamak yürekin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Yangın kapkaloriın dışarıdan açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz gibi ürkü halindeki insanoğluın muhtevaeride bir şey yangın kapısı unutma veya birini kurtarma yalnızçlı kucakeriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı muhtevain dâhilerideki canlıların kurtarılması silme meraklı ekiplere buzakılması müstelzim bir meslektir.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından katkı yangın kapısı alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page